Klikni i pošalji komentar ili pitanje
Oglasi

Broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, premašio je jedan milion, saopštila je danas Vlada Srbije.

„Od početka nove nagradne igre u januaru 2023. godine do danas, građani su otvorili čak 1.008.416 korisničkih naloga u okviru aplikacije Uzmi račun i pobedi, što je, kako navodi Vlada Srbije, neverovatno dobar odziv i govori o izuzetno visokom nivou odgovornosti građana u borbi protiv sive ekonomije.“ – ocenjeno je u saopštenju.

Rekordi

Imajući u vidu da je ovo prvo „digitalno“ izdanje nagradne igre i da se prvi put prešlo sa sistema slanja koverata na skeniranje računa putem aplikacije, ovakav odziv građana još je značajniji i svedoči o spremnosti svih generacija da prihvate digitalizaciju, ističu iz vlade Srbije.

Iako je drugi krug još uvek u toku, broj fiskalnih računa koji su poslati putem aplikacije je već dvostruko premašio najuspešniju nagradnu igru do sad – građani su u novom ciklusu skenirali više od 260 miliona računa.

Oglasi

Svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u
Beogradu.

Vlada Republike Srbije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) zahvalili su svim građanima Srbije na velikom odzivu i podršci u borbi protiv sive ekonomije.

„Uvereni smo da je nagradna igra jedan od najboljih alata za podizanje svesti o značaju suzbijanja sive ekonomije, važnosti plaćanja poreza i uzimanja fiskalnog računa pri svakoj kupovini“, ističe se u saopštenju vlade.

Pravo učešća i novo izvlačenje

Vlada podseća da pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji. U igri mogu da učestvuju samo ispravni fiskalni računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Oglasi
Oglasi

U okviru ovogodišnjeg izdanja nagradne igre, preostala su još tri izvlačenja, u kojima srećne dobitnike očekuje još šest stanova u Beogradu.

Treće izvlačenje je 28. oktobra 2023 u 18 časova za dva dvosobna stana u Beogradu, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Dobitnici su preuzeli stanove

Sa dobitnicima prva dva stana u Beogradu, koji su izvučeni prošle subote u prvom od pet javnih izvlačenja novog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, Aleksoma Vesićem iz Lazarevca i Branislavom Miodrag iz Bartovaca, su potpisani u Vladi Srbije ugovori i uručeni su im ključevi od stanova. Ugovore sa dobitnicima stanova potpisala je državna sekretarka u Ministarstvu finasija Slavica Savičić

Branislav Miodrag iz Batrovaca dobitnik je dvosobnog stana u Beogradu za račun koji mu je izdat prilikom kupovine u prodavnici u Šidu u vrednosti od 635 dinara, dok je račun od 3.585 dinara izdat u Lazarevcu doneo Aleksi Vesiću jednoiposoban stana u naselju Zemunske kapije.

Pravila i prijava

Za pravila i aplikaciju poseti stranicu
www.nagradneigrers.com/drugi-krug-uzmi-racun-i-pobedi-2023/

Subscribe
Notify of
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare na dnu ove stranice!