Politika privatnosti

Politika privatnosti se odnosi na veb mesto nagradneigrers.com
Vrlo ozbiljno shvatamo svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA – način i razlog

Na stranici ne prikupljamo vaše podatke. Za kontakt koristimo samo e-mail adresu.

Kolačići

Kolačić (engl. cookie) je mala tekstualna datoteka koja se šalje vašem računaru prilikom posete nekom internet sajtu. Kolačići na našem veb sajtu vrše veliki broj različitih funkcija i, između ostalog, omogućavaju vam efikasnije kretanje po internet stranicama, čuvaju vaše omiljene postavke, i uopšte uzev, doprinose boljem doživljaju internet sajta. Ova stranica koristi kolačiće – male tekstualne datoteke koje se stavljaju na vaš računar kako bi pomogli sajtu da pruže bolje korisničko iskustvo. Po pravilu, kolačići će učiniti vaše iskustvo pretraživanja bolje. Međutim, možda biste više želeli da onemogućite kolačiće na ovoj lokaciji i na drugim serverima. Najefikasniji način da to učinite je da onemogućite kolačiće u vašem pregledaču.

Savremeni pregledači interneta podržavaju kolačiće, ali i dopuštaju korisnicima da ih onemoguće ukoliko su zabrinuti za svoju privatnost.

Podatke koje prikupljaju naši partneri u oglašavanju, poput Google Adsense -a, uz prethodnu dozvolu svakog pojedinačnog korisnika, služe za praćenje posećenosti sajta i reklame na veb sajtu.

Direktiva Evropske unije 2009/136/EZ dopušta skladištenje kolačića na vašem uređaju ukoliko su oni neophodni za funkcionisanje ovog sajta, dok je za sve druge kolačiće neophodna vaša saglasnost.

Web analitika – Google Analytics

Ovaj vebsajt koristi Google Analytics, uslugu veb analize kompanije Google Ireland Ltd. (“Google”).

Google Analytics koristi posebnu formu kolačića, koji se zadržavaju na vašem kompjuteru i omogućavaju analizu vašeg korišćenja našeg veb sajta. Kolačići koje Google Analytics postavlja za merenje su kolačići prve strane što znači da će vrednosti kolačića za lica na koja se podaci odnose, biti različiti za svakog kupca (odnosno ne postoji jedinstveni broj (ID) kolačića Google Analytics-a koji se koristi na svim vebsajtovima koji koriste Google Analytics). Informacije o vašoj upotrebi ovog vebsajta koje se dobijaju putem kolačića generalno se prenose na Google server u SAD i tamo se čuvaju.

Google koristi te informacije u naše ime kako bi se analizirala vaša upotreba ovog vebsajta i to u cilju kompiliranja izveštaja o aktivnostima na vebsajtu i kako bi se pružile dodatne usluge u vezi sa vebsajtom i korišćenjem interneta. IP adresa koju prenosi vaš pretraživač u kontekstu Google Analytics-a, ne spaja se sa drugim Google-ovim podacima.

Koristimo Google Analytics kako bismo poboljšavali korišćenje našeg vebsajta. Možemo da koristimo statistiku Google Analyticskako bismo unapredili našu ponudu i učinili web sajt interesantnijom za vas kao korisnika. Dodatno, dobijamo informacije o funkcionalnostima našeg vebsajta (na primer da bismo detektovali probleme u navigaciji).

Dodaci društvenih mreža (Social Plug-ins)

Dodaci („plug-ins“) društvenih mreža se koriste na našem vebsajtu, dugme „Share“ ili „Share with friends“ Facebook-a, čijim vebsajtom facebook.com upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD. Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dablin 2, Irska, je odgovoran za Facebook.com u Evropi. Ovi dodaci su obično obeleženi Facebook logom.

Provajderi društvenih mreža kao Facebook čuvaju podatke koje o vama prikupe kao korisničke profile i koriste ih za potrebe oglašavanja, ispitivanja tržišta i/ili za tražnjom opredeljen dizajn svog vebsajta. Takva procena se naročito dešava (uključujući i za korisnike koji nisu ulogovani) u pogleda predstavljanja reklame prema potražnji i radi informisanja korisnika društvene mreže o vašim aktivnostima na našem vebsajtu. Imate pravo na prigovor u odnosu na kreiranje takvih korisničkih profila, pri čemu morate da kontaktirate provajdere konkretnog plug-in-a da biste ostvarili to svoje pravo. Putem ovih dodataka (plug-ins) nudimo vam mogućnost interakcije sa društvenim mrežama i drugim korisnicima, tako da možemo da poboljšamo našu ponudu i da je učinimo interesantnijom za vas kao korisnika.

Podaci se prenose nezavisno od toga da li imate nalog kod plugin provajdera i da li ste tamo ulogovani. Ukoliko jeste ulogovani kod plugin provajdera, vaši podaci koje smo prikupili biće direktno preneti na vaš postojeći nalog kod plugin provajdera. Ukoliko kliknete na aktivirano dugme i, primera radi, napravite link ka strani, plug-in provajderi takođe čuvaju tu informaciju u vašem korisničkom nalogu i dele je javno sa vašim kontaktima. Preporučujemo vam da se nakon korišćenja društvene mreže redovno odlogujete, naročito pre aktiviranja dugmeta, jer ćete tako moći da izbegnete da to bude preneto na vaš profil kod plugin provajdera.

Za dodatne informacije o svrsi i obimu prikupljanja i obrade podataka od strane plug-in provajdera, molimo pogledajte izjave o zaštiti podataka ovih provajdera kako je navedeno ispod. Oni će vam takođe dati dodatne informacije o vašim pravima u tom pogledu i o podešavanju opcija za zaštitu privatnosti.

Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, SAD; http://www.facebook.com/policy.php više informacija o prikupljanju podataka: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications kao i http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo

Linkovi na druge stranice

Naša usluga može sadržati veze sa drugim sajtovima na kojima ne radimo. Ako kliknete na vezu treće strane, bićete upućeni na stranicu trećeg lica. Savetujemo vam da pregledate Politiku privatnosti svake stranice koju posećujete.

Mi nemamo kontrolu i ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj, politiku privatnosti ili praksu bilo koje treće strane ili usluga.

Promene ove politike privatnosti

S vremena na vreme možemo da ažuriramo našu Politiku privatnosti. Obaveštavamo vas o svim promenama tako što ćemo objaviti novu Politiku privatnosti na ovoj stranici.

Savetujemo vam da periodično pregledate ovu Politiku privatnosti za sve promene. Promene ove Politike privatnosti važe kada se objavljuju na ovoj stranici.