Klikni i pošalji komentar ili pitanje
Oglasi

Trajanje:

Pratim JA nagradni konkurs na Pratimoreformu.rs traje do 01.03.202

Nagrade:

1 x Samsung Galaxy Fit smart narukvica/Smart sat

1 x GoPro akciona kamera

Pravo učešća

Pravo učestvovanja inamu svi punoletni građaniRepublike Srbije i da ste se bar jednom u prethodne 3 godine susreli sa uslugama opštinske ili gradske uprave.

Oglasi

Ako niste Vi, sigurno je neko iz Vaše okoline – poziv svakako možete preporučiti nekome ili pak pomoći nekome iz svog okruženja da prenese svoje relevantno iskustvo, kroz snimanje izjave, „intervjua“, pravljenje „reportaže“ i sl.

Kako učestvovati?

Kako biste učestvovali u konkursu, potrebno je da:

 1. Posetite www.pratimoreformu.rs
 2. Odaberete da li je Vaše opisano iskustvo bilo pretežno pozitivno ili negativno
 3. Odgovorite na nekoliko kratkih pitanja o svom iskustvu
 4. Ostavite osnovne kontakt podatke

Potrebno je da na kreativan način dočarate svoje iskustvo sa uslugama ili uopšte radom opštinske ili gradske uprave. Ona podrazumeva sve one usluge koje tražite i dobijate na šalterima svoje opštine ili grada, poput izvoda iz matičnih knjiga rođenih ili knjige državljana, dozvola za privremeno zauzeće javne površine, prava na socijalnu zaštitu. Za potrebe ove kampanje, NISU obuhvaćene posebne javne službe poput prosvete, zdravstva, kulture, kao ni usluge koje pružaju centralni organi Republike Srbije (npr. usluge izdavanja pasoša ili usluge katastra). (Ukoliko primimo takve priloge u okviru kampanje, oni će biti objavljeni u posebnoj sekciji portala („ostale usluge“), ali neće biti razmatrane u okviru ovog konkursa.)

Oglasi
Oglasi

To možete uraditi tako što ćete nam poslati svoje:

 • Video sadržaje (video klip, npr. iz prostorija lokalne samouprave, snimak Vaše izjave o iskustvu koje želite da podelite, “reportaža”, animacija, video “story/reel” itd..)
 • Vizualne sadržaje (strip, crtež, fotografije…)
 • Pisane sadržaje (opisano iskustvo u formi teksta, eseja…)
 • Dozvoljeno je i kombinovanje različitih vrsta sadržaja u jednom prilogu, a forma za podnošenje u nastavku omogućava Vam da u okviru jedne prijave zakačite i do deset dokumenata/fajlova.

Odabir pobednika

Selekciju najboljih priloga koji će biti nagrađeni sprovešće stručni žiri sastavljen od predstavnika/ca partnerskih organizacija na projektu (najmanje 3 člana/ice žirija), od predstavnika/ca saradnika na projektu (1 član/ica) i od nezavisnog eksperta/kinje za oblast reforme javne uprave na lokalu (1 član/ica).

Selekcija će biti vršena u skladu sa sledećim kriterijumima:

 • Originalnost i inovativnost – Traže se prilozi koji su originalni, drugačiji, koji nisu već viđeni, tipski ili šablonski.
 • Istinitost i autentičnost – Prilozi su autentični, tačni i istiniti, prenose nešto što se zaista desilo i to u dovoljnoj meri potkrepljuju dokazima kroz priloge. Poziv nije namenjen za dela fikcije.
 • Lični momenat – Želimo priloge koji opisuju Vaše iskustvo iz Vaše perspektive – kako ste se Vi osećali kada ste bili u procesu dobijanja usluge o kojoj ostavljate prilog i kako je to na Vas uticalo.
 • Detaljnost – Želimo da podelite sa nama svoje iskustvo do detalja – koji je tip usluge u pitanju, kako je tekao svaki korak u tom procesu, koje ste korake Vi preduzeli, šta se sve desilo, itd.
 • Kombinovanje više medijskih alata – Ovakvo kombinovanje nije obavezno, ali Vas ohrabrujemo da kombinujete video sa pisanom rečju, fotografije, vizuale, audio snimke. Različiti mediji i forme zajedno mogu stvoriti kompletnu celinu.

U izboru će se takođe voditi računa o geografskoj zastupljenosti, kako bi se čula iskustva iz različitih delova Srbije.

Stručni žiri će selektovati pristigle priloge, a po osam najboljih priloga iz obe kategorije (pozitivna i negativna iskustva) će biti podeljeno na društvenim mrežama Centra za evropske politike. Pobednike će odlučiti publika – kreatori/ke po dva priloga iz obe kategorije koji/e osvoje najveći broj lajkova će biti nagrađeni.

Napomena: Stručni žiri zadržava pravo da diskvalifikuje priloge koji su očigledno izmišljeni i ne ukazuju na realno iskustvo, kao i priloge koji sadrže vređanje, nepristojan govor, neproverene optužbe, mržnju i netoleranciju bilo kakve vrste i po bilo kom osnovu. Zadržavamo pravo izbora i uređivanja/skraćivanja priloga koji će biti objavljeni u okviru TV emisije.

Oglasi
Oglasi

Dodela nagrada

Nagrade će biti uručene na događaju koji će biti organizovan u Beogradu početkom 2022. godine. Nagrađenim građanima/građankama organizatori konkursa snosiće sve troškove puta i boravka u Beogradu za potrebe učešća u događaju.

Osim toga, dobićete priliku da:

 • Donosioci odluka dobiju povratnu informaciju direktno od Vas, čime doprinosite rešavanju problema u svojoj lokalnoj zajednici ili promovisanju primera dobre prakse.
 • Ostali građani i građanke takođe čuju vaše iskustvo, putem društvenih mreža i kroz emitovanje specijalne TV emisije posvećene ovoj temi, čime ćete i druge motivisati da se aktiviraju u svojim lokalnim zajednicama.

Pravila

Kako biste podneli svoj prilog za konkurs do 01.03.2022, molimo Vas da posetite pratimJA.rs ili www.pratimoreformu.rs

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati organizatora na office@cep.org.rs

Subscribe
Notify of
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare na dnu ove stranice!