5 komentara - pogledaj ili pošalji pitanje
Oglasi

Poslednje izvlačenje

Poslednje izvlačenje u 2. krugu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ je u subotu 11. novembra u 18 sati na Prvom programu RTS-a.

Broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri za nagrade vredne 1,7 miliona evra prevazišao je brojku od milion, dok je putem mobilne aplikacije do sada skenirano i poslato gotovo 300 miliona fiskalnih računa.

Peto izvlačenje u 2. krugu zakazano je za subotu, 11. novembra 2023. godine od 18 časova na Radio-televiziji Srbije, kada će biti dodeljena dva stana u novobeogradskom naselju „Petica“ – trosoban od 75 metara kvadratnih, i četvorosoban od čak 99 metara kvadratnih.

Skeniranje računa za nagradnu igru biće omogućeno do 12 časova 11. novembra i važno da građani blagovremeno unesu sve svoje račune i da ne čekaju poslednji trenutak.

Oglasi

Haker pokušao da razbije nagradnu igru i uzme stan!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu – Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Poreskom upravom, uhapsili su D. M. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo računarska prevara u pokušaju.

On se sumnjiči da je u cilјu povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i vremena njihovog izdavanja, a zatim i automatsko slanje tih računa ka aplikaciji navedene nagradne igre.

Na taj način D. M. je, kako se sumnja, unošenjem netačnih, odnosno lažnih podataka, pokušao da utiče na rezultat elektronske obrade podataka.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronađeni su dokazi koji potiču iz navedenog krivičnog dela.

Zahvalјujući dobroj saradnji i pravovremenoj reakciji Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku MUP-a i Poreske uprave regularnost ove nagradne igre ni u jednom momentu nije dovedena u pitanje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Oglasi

Snimka hapšenja

Subscribe
Notify of
5 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare na dnu ove stranice!