Klikni i pošalji komentar ili pitanje
Oglasi

Trajanje:

Olimpijski komitet Srbije, Ambasada Francuske u Republici Srbiji i Ministarstvo prosvete organizuju konkurs u periodu od 24.1.2024. do 31.3.2024. godine. Učesnici konkursa će u periodu od 24.1.2024. do 5.2.2024. predavati radove.

Nagrade:

 • Prva tri mesta: Put, smeštaj i boravak na Olimpijskim igrama 2024. godine i to prevoz avionom u pratnji jednog roditelja, smeštaj u Lilu (na bazi dva noćenja sa doručkom) i odlazak na jedan košarkaški meč u Lilu od čega:
 • Ambasada Republike Francuske pokriva troškove 6 povratnih voznih karata na relaciji Pariz – Lil, lokalni transport od aerodroma Šarl de Gol do železničke stanice u Parizu i nazad, lokalni transport od železničke stanice u Lilu do smeštaja u kojem će biti smešteni pobednici sa pratnjom, smeštaj za osvajače prva tri mesta na konkursu i njihovu pratnju, kao i 6 ulaznica za po jednu utakmicu u muškoj ili ženskoj konukurenciji na olimpijskom košarkšakom turniru u Lilu dana 28. jula 2024. godine.
 • Olimpijski komitet Srbije pokriva troškove 6 povratnih avionskih karata u ekonomskoj klasi za osvajače prva tri mesta na konkursu i po jednog roditelja u njihovoj pratnji na relaciji Beograd – Pariz.

Ukupan broj nagrada: 3

Pravo učešća

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola: javnih i privatnih koje ostvaruju nacionalni program za uzrast od petog do osmog razreda, stranih ustanova koje ostvaruju program za uzrast od petog do osmog razreda, na teritoriji Republike Srbije.

Kako učestvovati?

 • Učenici dostavljaju rad na temu „Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre!“ u kategoriji:
  • likovna kultura – izrada likovnog rada u formatu A4 u tehnici po izboru
  • radovi treba da kroz sport prikažu duh olimpizma, koji podrazumeva životne vrednosti kao što su izuzetnost, prijateljstvo i poštovanje
  • obavezni elementi koji treba da se nađu u radu su Srećko, maskota Olimpijskog tima Srbije i Friž, maskota Olimpijskih igara Pariz 2024.

Napomene:

Oglasi
 • Učesnik može učestvovati na Konkursu sa samo jednim radom.
 • Kreiran rad ne sme biti preuzet sa interneta i ne sme kršiti autorsko pravo, odnosno pravo intelektualne svojine ili neko srodno pravo drugog lica.

Učesnici konkursa će u periodu od 24.1.2024. godine do 5.2.2024. godine, predavati nastavnicima predmetne nastave:

 • gotove radove (na poleđini rada navesti ime i prezime učenika, razred i odeljenje, mesto i naziv škole koju pohađa i kontakt telefon) i
 • obaveznu saglasnost roditelja ili drugog zakonskog zastupnika deteta, pisanu na poleđini rada, da se podaci dostavljeni prilikom konkurisanja koriste za potrebe realizacije Konkursa.

Nastavnici vrše odabir do 10 najboljih radova i najkasnije do 8.2.2024. godine dostavljaju ih nadležnoj školskoj upravi, sa naznakom:

Za nagradni konkurs: „Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre!“

Nakon izvršene selekcije svaka školska uprava vrši izbor do 10 najboljih radova i dostavlja ih Ministarstvu prosvete najkasnije do 14.2.2024. godine na adresu:

Oglasi
Oglasi

Ministarstvo prosvete
Sektor za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje
Za nagradni konkurs: „Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre!“
Nemanjina 22-26
11000 Beograd

Odabir dobitnika

Ministarstvo prosvete vrši odabir najboljih 60 radova i do 23.2.2024. godine, dostavlja ih na razmatranje Centralnoj komisiji.

Centralna komisija, sastavljena od 7 članova – predstavnika priređivača konkursa:

 • Vrši odabir 12 najboljih radova do 29.2.2024. godine
 • Obaveštava dvanaest finalista u roku od 3 dana, da će učestvovati u Olimpijskom kvizu na temu olimpizma i olimpijskih igara i igri memorije
 • Informiše ih o formatu i pravilima takmičenja koje će se održati 15.03.2024. godine.

Tri najbolja takmičara biće pobednici konkursa.

Objava dobitnika

Rezultati konkursa biće objavljeni i na zvaničnim sajtovima priređivača konkursa.

Dodela nagrada

Svečano uručenje nagrada i proglašenje pobednika realizovaće se 15.03.2024. godine, a mesto i vreme u neposrednom dogovoru definisaće priređivači konkursa.

Izložba radova 12 finalista biće organizovana 17.4.2024

Oglasi
Oglasi

Pomoć

Za sva pitanja zainteresovani se mogu obratiti elektronskom poštom na adresu: osnovno@mpn.gov.rs

Pravila

Za pravila posetite prosveta.gov.rs

Subscribe
Notify of
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare na dnu ove stranice!