3 komentara - pogledaj ili pošalji pitanje
Oglasi

Lažna nagradna igra Apatinske pivare uz Jelen pivo

Apatinska pivara je identifikovala phishing link koji oglašava lažnu nagradnu igru Jelen piva na viberu i sličnim sistemima elektronske komunikacije, koja neovlašćeno koristi naziv i logo Jelen piva.

Lažni link je sa nazivom navodne nagradne igre „Jelen pivo – poklon za 266. godišnjicu“ preko koje se potencijalno prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci, a Apatinska pivara apeluje na potrošače i sva zainteresovana lica da ne otvaraju ovaj link i ne učestvuju u ovoj i sličnim lažnim nagradnim igrama.

Apatinska pivara je preduzela mere radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela.

Lažna nagradna igra Pošta Srbije

Pošta Srbije javlja da trenutno nema nikakvu nagradu igru.

Građanima imejlom stižu poruke, navodno od „Pošte Srbije“ s pozivom da učestvuje u nagradnoj igri i osvoje 30.000 dinara.
Svako ko dobije poruku ili imejl sa sličnim sadržajem, najbolje je da tu poruku ne otvara i odmah je izbriše jer je reč o prevari. Novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena „Pošte Srbije““, kojim se korisnicima putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje „Pošta Srbije“.

Oglasi

Na društvenim nalozima Pošta Srbije upozorava se građane na takve prevare i apeluje se da ne učestvuju u tim lažnim nagradnim igrama.
Cilj lažnih nagradnih igara je uglavnom prikupljanje podataka građana, a neretko i hakovanje računa, krađa identiteta… Savet MUP-a je da ne delite takve objave na svojim stranicama i da svoje fotografije i fotografije ličnih dokumenata ne šaljete putem društvenih mreža ili elektronske pošte.

Za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ako imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Online bezbednost na korporativnom sajtu „Pošte Srbije“, kao i kontakt centar „Pošte Srbije“ na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od osam do 20 časova i subotom i nedeljom od osam do 15 časova.

Slučajevi je prijavljeni Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

Popularne nagradne igre

NAJNOVIJE NAGRADNE IGRE MOŽETE PRONAĆI ISPOD

Subscribe
Notify of
3 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare na dnu ove stranice!