Klikni i pošalji komentar ili pitanje
Oglasi

Trajanje:

Nagradni konkurs za foto-priču „Moj siguran prostor“ organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine, a održava se do 1.10.2021

Nagrade:

  1. mesto: poklon kartica za knjižaru – 7.000 din.
  2. mesto: poklon kartica za knjižaru – 5.000 din.
  3. mesto: poklon kartica za knjižaru – 3.000 din.

Ko može učestvovati?

Institut za javno zdravlje Vojvodine poziva sve zainteresovane (uzrasta od 15 godina i više) da učestvuju u NAGRADNOM KONKURSU za foto-priču na temu „MOJ SIGURAN PROSTOR – PRIČA U SLIKAMA“.

Opis teme konkursa

Svakome je potreban prostor u kojem se oseća prihvaćeno i sigurno – prostor koji mu daje snagu u susretu sa životnim problemima i izazovima.

Oglasi

Kroz fotografije i prateću priču, podeli s kako izgleda tvoj siguran prostor za mentalno zdravlje.
Da li su to bliski odnosi ili je opet u pitanju određen fizički prostor? Kakav doživljaj on pruža? Šta ti najviše pomaže da se osećaš sigurno (ljudi, fizički prostor, umetnost, aktivnost)? U čemu je tvoj osećaj sigurnosti? Kada se osećaš sigurno?

Pronađite inspiraciju u sledećim izrazima i pošaljite vašu foto-priču: siguran prostor, ljudi/porodica/profesionalna podrška/zajednica kao izvor sigurnosti, doživljaj sigurnosti, poverljiv razgovor kao izvor sigurnosti, brižnost kao izvor sigurnosti…

Pošaljite 1-3 fotografije + kratak opis fotografija (do 200 reči) u formi proze ili poezije i prikažite nam šta za vas predstavlja SIGURAN PROSTOR.

Napomene:

  • Jedna foto-priča treba da sadrži jedan tekst i od jedne do tri fotografije. Jedan autor može da pošalje do dve foto-priče. Potrebno je da fotografije i tekst budu autorski.
  • Ukoliko su na fotografijama prikazani drugi ljudi i deca, potrebno je da budu saglasni da foto-priče budu objavljene (ukoliko je reč o maloletnoj deci, potrebno je da i roditelji/staratelji deteta budu informisani i saglasni).
  • Odabrane foto-priče će biti objavljene na Facebook i Instragram stranici kampanje (Festival mentalnog zdravlja), a organizovaćemo i izložbu foto-priča koje uđu u uži izbor u okviru manifestacije „Festival mentalnog zdravlja” koja će se održati u oktobru.

Osnovne podatke (ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu),
jednu do dve foto-priče: svaka foto-priča se sastoji iz jedne do tri fotografije i jednog teksta koji ih prati (do 200 reči) u formi proze ili poezije.

Oglasi
Oglasi

Fotografije treba da budu u JPG formatu, minimalne veličine 30x20cm, po široj strani 3600px i 300dpi ili izvedenog formata, tekst u word dokumentu.

Prijava

Prijava i dodatne informacije na fotoprica.izjzv@gmail.com