Klikni i pošalji komentar ili pitanje
Oglasi

Trajanje:

Agroklub foto konkurs 2023 traje od 01.06.2023. do 31.08.2023.

Nagrade

 • 4 x novčana nagrada u iznosu od 500 EUR
 • 1 x posebna nagrada sponzora

Ukupan broj nagrada: 5

Pravo učestvovanja

Konkurs se sprovodi u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Korisnik mora da bude punoletan i registrovan na portalu Agroklub, pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene lične podatke u registracionom obrazcu. 

Oglasi

Fotografije od strane članova redakcije Agrokluba (dopisnika, novinara, urednika) i sponzora izbora biće izuzete iz ocenjivanja.

Mehanizam

 1. Registruj profil na portalu Agroklub.rs ukoliko ga već ne poseduješ pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene lične podatke u registracionom obrascu. Fotografije nepotpunih profila biće izuzete iz ocenjivanja.
 2. Napravi fotografiju za jednu od 4 kategorije konkursa (životinje, priroda, selo i proizvodnja)
 3. Postavi fotografija uz kratak opis i pripadajući hešteg izbora #RuralFoto + hešteg teme/kategorije (#životinje #priroda #selo #proizvodnja) na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tokom razdoblja nominacija

VAŽNO!

 • Jedan učesnik može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle četiri ukupno.
 • Za slučaj većeg broja prijava uzimaće se u obzir samo prve (sledom pristizanja) koje imaju hešteg izbora.

Fotografije

Fotografije je moguće nominovati u jednu ili više kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane.

Agroklub poziva i amatere i profesionalce da se pridruže – da zajedničkim snagama promovišu sve lepote naših ruralnih prostora i domaće poljoprivrede.

Oglasi
Oglasi

U nastavku su smernice za kategorizaciju fotografija:

 • #RuralFoto #Životinje očekuju se fotografije domaćih životinja na farmama ili drugom okruženju. Slobodno nominujte i divljač iz vašeg kraja – jer su i one i deo života ruralnih prostora.
 • #RuralFoto #Priroda očekujemo fotografije koje dočaravaju vama najdraži ruralni prostor – polja u svom punom sjaju, reku ili potok, iz vazduha ili sa zemlje – jer želimo da veličamo prirodu.
 • #RuralFoto #Selo nominujte foto zapise koji ponajbolje opisuju život sela ili neki detalj ruralne arhitekture vašeg kraja – jer želimo da pokažemo sve blagodati života na selu.
 • #RuralFoto #Proizvodnja kadrovi ove kategorije treba da opisuju neki detalj procesa proizvodnje hrane. Slobodno uključite setvu, berbu ili žetvu, mužu ili preradu – jer ono smo što jedemo.

Učesnici apliciranjem garantuju da su nominovane fotografije njihovo autorsko delo te dopuštaju Agroklubu i pokrovitelju izbora pravo korišćenja istih tokom i nakon konkursa.

Izbor dobitnika

Stručni žiri RuralFoto takmičenja broji sedam članova, a poveren im je zadatak – izbor najboljih radova koji opisuju poljoprivredu i život ruralnog prostora, te da sve protekne u skladu s planiranim.

Po isteku razdoblja nominacija odabire se 10 finalista u svakoj od kategorija, a potom sami učesnici između tih TOP10 fotografija biraju najbolje od najboljih.

Komisija po završetku izbora sabira glasove učesnika i proglašava pobednike.

 • 05.09.2023: Stručni žiri donosi odluku o izboru 10 najboljih fotografija po kategorijama i proglašava najbolju fotografiju po izboru publike
 • od 06.092023. do 10.09.2023: Učesnici takmičenja glasuju za izbor najbolje fotografije (između TOP10)
 • 15. septembra je proglašenje pobednika i dodela nagrada

Proglašenje pobednika, kao i izložba najboljih primera, biće organizovana tokom konferencije Agro.Rocks 2023 koja je najavljena za 15. septembra 2023. godine.

Pravila i prijava

Za pravila i prijavu posetite www.agroklub.rs/partner/ruralfoto/18654/zid/44415/

Oglasi
Oglasi
Subscribe
Notify of
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare na dnu ove stranice!